HYR KAJAK NÄR VI INTE ÄR PÅ PLATS! 


Visste du att du kan hyra kajak när vi inte har öppet? Det är enkelt och vi hjälper dig såklart via telefon om det önskas! Här hittar du allt information som du behöver om du hyr kajak på egen hand. 

Snabblänkar

Så här fungerar det

5 steg till din kajak! 

STEG 1

Gå in på länken och välja kajaken som passar dig bäst enligt beskrivningen. Välja om du vill hyra i tre timmar eller en heldag och klicka på knappen som sedan tar dig till bokningssidan. Boka och betala kajaken online.

STEG 4

STEG 2

Du får bokningsbekräftelsen i ditt mejl. Där hittar du också koden till grinden. Bakom grinden ligger alla enkelkajaker och utrustningen. Skulle du inte få någon kod i mejlen, ring oss på

0046 (0) 706987710. 

STEG 3

Ta följande utrustning:

  • flytväst, kapell, paddel
  • karta av området (1 x per sällskap)
  • reservpaddel 'Beluga' (1 x per sällskap)
  • svamp, pump, flottör vid behov


Ta kajak med samma namn som står i bokningsbekräftelsen (t.ex. Storm 16). Dubbelkajaker hittar du framför altan.

STEG 5

Bära fram utrustning och kajak och lägg allt på gräsmattan. Ställ in pedaler enligt instruktioner på informationsbladen (hänger vid utrustningen bakom grinden, vänligen häng tillbaka när du är färdig).


Du hittar mer information pedaler och säkerhet längre ner på den här sidan.

Packa kajaken och se till att alla luckor är ordentligt stängda. 

Kolla vädret innan du ta dig ut på havet och anpassa din paddling efter väderförhållanden.

SÄKERHETSINFORMATION

VIND & VÄDER

Kolla upp vädret innan du tar dig ut i kajak, speciellt vindstyrkan och riktining. Alltid paddla med motvind först så att du i bästa fall får medvind på vägen hem. Runtomkring Stocken, Gullholmen, Råön och Stora Härmanö går det nästan alltid att paddla i lä så att paddlingen blir tryggare och roligare. 

FLYTVÄST & MOBIL

Alla paddlare måste ha flytväst på sig. En i sällskapet skall också ha en mobil nära kroppen (t.ex. i flyväst) vattentätt förpackat för att kunna nå hjälp om det skulle behövas. Läs mer om säkerhet i våra hyresvillkor här.

UTRUSTNING

Ställ alltid in pedaler när du är på land innan du ger dig ut i kajak. Ta dig tid att bekanta dig med kajaken och utrustningen. Prova på att fälla upp och ner rodret, hur man sätta på kapell och hur man styr kajaken. Om du fäller upp rodret så att det sticker upp i luften, kan du trycka på pedaler och testa att styra på land. För att sätta på kapell, sätt det på dig själv först med långa sidan fram. Sedan börjar du lägga den runt sittbrunnens kant bakifrån. OBS! Se till att handtaget längst fram på kapellet är utanför sittbrunnen och synligt - om du skulle välta drar du upp den för att komme ur kajaken. 

Ställ in fotstöd


Så här gör du rätt!

Kajakskolan


Så här klivar du i och ur kajak!

När du kommer tillbaka


Så hår går det till!

När du kommer tillbaka, följ instruktionerna till vänster.


Dammsugaren och en förlängningskabel finns bakom grinden vid utrustningen. 


När du har rengjort kajaken och utrustning, lägg kajaken tillbaka på sin plats (se nummer) och häng upputrustningen tillabaka vid väggen bakom grinden. 


OBS! Glöm inte att stänga och låsa grinden igen när du är färdig!