TURFÖRSLAG

FÅ INSPIRATION & HJÄLP ATT PLANERA DIN PADDLING


Funderar du på att boka kajak och är nyfiken var du kan paddla? Eller du kanske redan har bokat kajak och vill börja planera. Här har vi samlat information till dig som vill veta mer om våra fina paddelvatten!


5

KÄRINGÖN

Käringön har en lång histora av fiske. På ön finns restauranger, en creperie, och massor av härliga badställen. Lägg kajaken i den lilla naturhamnen och ta en promenad över ön, bada och unna dig något gott på en av öns restauranger. 


Funkar för heldags eller flerdagshyra. Tid från Stocken till Käringön ca 2 timmar.

1

2

3

4

GULLHOLMEN

Gullholmen är en ö med spektakulärt tät bebyggelse. Du kan paddla genom hamnen och se ön som brukar kallas för Sveriges mest tätbebyggda ö. Här kan du se gamla fiskarstugor, sjöbodar och båtar. Bästa ställena att landa med kajak är badplatsen söder om Gullholmen vid Hotell- och Restaurang Gullholmsbaden. Dra upp kajaken på stranden och ta en 10 minuts promenad in till Gullholmen! 


Funkar för 3 timmars + heldagshyra. Tid från Stocken till Gullholmen ca 1 timme

GRINDEBACKEN 

Här hittar du en sandstrand mitt i ett av Bohusläns största naturreservat Stora Härmanö. Här kan du bada, äta eller fika hos Grindebacken Strandhag & Handelsbod eller bara njuta av naturen. Paddla upp Stockensund och sedan mellan Råön och Pilgrimen, korsa farleden för att ta dig till Stora Härmanö och paddla söder till Grindebacken. 


Funkar för 3 timmars + heldagshyra. Tid från Stocken till Grindebacken ca 1 timme

HÄRMANÖ HUVUD

Härmanö Huvud ligger i en av Bohusläns största naturreservat Stora Härmanö. Hit kommer man bara med båt, kajak eller genom att vandra. Här paddlar du mellan otaliga småöar till en sandstrand där du lätt kan landa med kajak. Lägg kajaken på gräset så att den inte spolas bort vid högvatten. Från toppen av berget har du en fantastisk utsikt över Stora Härmanö, Käringön och Måsekär. Här kan du bada, vandra eller helt enkelt njuta av vackra naturen. OBS! Det är inte tillåtet att tälta här.Funkar för heldags eller flerdagshyra. Tid från Stocken till Härmanö Huvud ca 1,5 timme.

VALLERÖ 

Ön Vallerö ligger strax utanför naturreservatet Stora Härmanö. Här landar du på sandstrand och det finns gott om plats att slå upp ditt tält. Bada, ta en vandring över ön och njut av fina solnedgångar på västra sidan av ön. Stranden ligger på den nordöstra sidan av ön. 


Funkar för heldags- eller flerdagshyra. Tid från Stocken till Vallerö ca 1,5 timme.


BRA ATT TÄNKA PÅ

Kolla Vädret


Kolla alltid vädret innan du paddlar och anpassa dina planer därefter

Motvind Först


Paddla med motvind först och få hjälp av medvind på vägen hem

Paddla i Lä


Paddla från ö till ö och håll dig i lä för en tryggare och roligare paddling